DAVL Studio is een jong, gemotiveerd, dynamisch, flexibel, scherp, fanatiek, vers, wild, ambitieus, eigentijds en multidisciplinair bureau voor architectuur and design.

Methodologie

Het spectrum van DAVL is bewust breed gekozen om projecten vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en daarmee completer en samenhangender resultaten te bereiken.

De opdrachten die worden uitgevoerd omvatten meer dan alleen de gebouwen zelf. DAVL Studio beschouwt interieur en exterieur als een onlosmakelijke eenheid die in samenhang ontstaat. Uitgangspunt voor een totaalontwerp is de ruimtelijke vertaling van de corporate identity van de opdrachtgevers in de utiliteitsbouw en de persoonlijke uitstraling in de prive sector.

De studio hecht sterk aan rationele helderheid en innovatie, die voortvloeien uit de combinatie van de verschillende professionele invalshoeken. DAVL denkt en werkt graag buiten de grenzen van conventies. Ook met standaard architectonische middelen en reeele budgettering kunnen onconventionele oplossingen worden gerealiseerd.

Het totaalontwerp wordt sterk bepaald door een gevoel voor kwaliteit en esthetiek met zuivere belijning, heldere vormen en met veel oog voor detaillering. De esthetiek staat tegelijkertijd ten dienste van de functionaliteit, de sfeer en de beleving van het gebouw. Onze persoonlijke aanpak zorgt voor binding en nauwe betrokkenheid van opdrachtgevers bij het ontwerp- en bouwproces.

DAVL Studio streeft naar toonaangevende totaalarchitectuur, waarbij de gebruiker en de omgeving met elkaar in evenwicht worden gebracht.

Algemene voorwaarden

Op het werk van DAVL Studio is de DNR 2011 (herziening 2013) van toepassing. Een kopie daarvan is hier te downloaden (pdf).


Partners

De studio bestaat uit een team van architecten, gespecialiseerd in Architectuur, Interieur en Industriële vormgeving.

André van Lier (1951) / interieur architect, ontwerper en beeldende kunstenaar Interieurachitectuur, Koninklijke Academie, Den Haag (1971)

Ir. Arch. Felipe Fernández Córdoba (1974) / architect en industrieel ontwerper Delft University of technology, Delft (1999) Rotterdamse Academie van Bouwkunst, Rotterdam

M. Arch. Ben Regtop (1976) / architect en productontwerper Fontys Hogeschool Sittard, product ontwerpen, Sittard (1999) Rotterdamse Academie van Bouwkunst, Rotterdam (2007)

Featuring

Robin Berghuijs (1987) / architect en stedebouwkundige Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven (2014)

maquettes