Park Bronovo

De zorgfunctie op het terrein van HMC Bronovo blijft behouden. Als onderdeel van de ontwikkeling Park Bronovo komt hier een poliklinisch zorgcentrum van circa 6000 vierkante meter, dat voldoet aan de allernieuwste eisen. In dit gebouw zal HMC zijn poliklinische activiteiten voortzetten. Patiënten zullen hiervoor bij een groot deel van de specialismen terecht kunnen, ook voor dagbehandelingen. Daarnaast zal een modern diagnostisch centrum met laboratorium en radiologieafdeling ondersteuning bieden aan specialisten en huisartsen in de wijde omgeving. Dit nieuwe poliklinisch centrum heeft als doel een voorbeeld te zijn voor de gezondheidszorg in Den Haag en wellicht voor heel Nederland. In het centrum is bijzondere aandacht voor onderzoek naar de behandeling van ouderdomsziekten. Dit gebeurt in samenwerking met geïnteresseerde organisaties en bedrijven. De definitieve invulling zal de komende jaren tot stand komen.

De realisatie van het poliklinisch zorgcentrum vormt de kern van Park Bronovo. Het zorgcentrum voorziet ook in een zorghotel en zorgwoningen. De bewoners kunnen gebruik maken van voorzieningen in het zorgcentrum zoals het restaurant en zwembad. Bewoners en bezoekers van het poliklinisch zorgcentrum kunnen profiteren van de groene omgeving in het park.

De verdere ontwikkelingen van het gebied met woningbouw is gelet op de financiële belangen van het HMC en de behoefte aan woningbouw van de gemeente denkbaar, maar nadrukkelijk niet de eigen doelstelling van het Comité Park Bronovo. Nota Bene: De getoonde artist impression van Park Bronovo is een voorbeeld van hoe eventuele bebouwing er uit zou kunnen zien.

Met of zonder woningen wordt Park Bronovo een oase van rust in het Benoordenhout. Een groot aantal parkeerplaatsen onder de grond zal ook beschikbaar zijn voor bewoners uit de omliggende buurt. Zorg, wonen en parkeren op Park Bronovo gaan hand en hand.