De WEDUWE_toren is het voorstel van DAVL Studio in opdracht van de Nieuwe Weduwe BV voor de ontwikkeling van een woontoren op de hoek van de Vissershavenweg en de Treilerdwarsweg te Den Haag. mDeze toren is ontworpen als een zelfstandige ontwikkeling. De WEDUWE_toren neemt plaats op de percelen van Gezellig (nr. 4510 / ca. 140 m2), de Weduwe van der Toorn (nr. 4511 / ca. 330 m2) en Lachman (nr. 5067 / ca. 416 m2). Binnen deze contouren ontstaat ruimte voor de realisatie van 39 appartementen, een parkeergarage voor 42 auto’s en een stedelijke plint voor horeca en/of commercie.

De eigenwijze oriëntatie van het volume geeft de appartementen een bijzondere brede uitzicht over zee en het havengebied. Deze beweging is tevens geïntroduceerd om ruimte te geven aan de naastgelegen luchtgebonden woning van Archipelontwerpers. De knip tussen de begane grond en de appartementen geeft het bouwvolume een zwevend karakter, hierdoor ontstaat in combinatie met een ruimtelijke architectonische uitsnede, een slanke beleving. Alle appartementen zijn vrij indeelbaar en voorzien van ruime balkons. Vier van deze appartementen beschikken over een bijzondere dakterrassen.

Gezien de buitendijkse ligging, is er bewust gekozen voor een bovengrondse parkeeroplossing. Parkeren vindt dan plaats volgens een volautomatische parkeerrobot over zeven parkeerlagen.