Kiosk Frederik Hendriklaan

Voor M&M Pure Flowers heeft DAVL Studio een bloemenkiosk ontworpen. Deze maakt deel uit van de herinrichting van de Fredrik Hendriklaan in het Statenkwartier. Dit is de eerste kiosk van een familie van kiosken die DAVL Studio beoogt te realiseren op ‘de Fred’.

De kiosk bestaat uit een stalen skelet, rondom bekleed met bamboe en glazen schuifpuien. Dankzij de staalconstructie is de kiosk flexibel te gebruiken: de gevel kan bijna helemaal open.

Het concept van de kiosk is om een bijna alzijdig gebouw te maken dat flexibel gebruikt kan worden. De constructie staat los van de gevel, die bestaat uit bamboe en schuifpuien met glas. Die schuifpuien kunnen rondom het gebouw verplaatst worden.

Aan de bovenkant wordt de kiosk beëindigd met een gepoedercoate stalen rand in metallic lak. Hierdoor blijven installaties uit het zicht en krijgt de kiosk een passende, chique kroon.

DAVL Studio heeft tijdens het bouwproces de rol van directievoerder op zich genomen en de coördinatie tijdens de gehele bouwtijd op zich genomen. Hierdoor konden tijdens het werk technische beslissingen worden gemaakt zonder dat de kwaliteit van de architectuur daar onder hoefde te lijden.