Herbouw Pruimendijk

DAVL Studio heeft voor dit pand met een kantoor en een woning een nieuw ontwerp gemaakt. Na brandschade wordt op dezelfde kavel een object van dezelfde omvang gebouwd.

Het volume wordt, ten opzichte van het bestaande volume 3 m naar achteren geplaatst. Hierdoor is er meer ruimte tussen het gebouw en de Pruimendijk. Dit zorgt voor een veiligere situatie op de dijk (door beter zicht) en vanuit de woning (men staat niet direct op de dijk).

De woning en het kantoor bevinden zich in hetzelfde volume, maar worden onderling van elkaar gescheiden.

Er is een entree aan de zijde van de Pruimendijk en aan de tuinkant van de woning. Vanaf de Pruimendijk worden de woningen in het Hof van Waelsicht ontsloten via een statige oprijlaan met aan weerszijden bomen. Parkeren gebeurt in een garage of carport aan de achterzijde van de woning.

Bezoekers voor het kantoor parkeren op het terrein naast het kantoor.

Het gebouw wordt verdeeld in een dijkzijde, die qua uitstraling aansluit op de bebouwing aan de Pruimendijk, en een tuinzijde, die meer open is naar de tuin toe.

Het gebouw wordt door middel van één heldere knip verdeeld in een kantoor en een woongedeelte. De woning en het kantoor zijn qua oriëntatie naar verschillende kanten gericht. De oriëntatie van de woning is met uitzicht richting de tuin en de Waal. Het kantoor is georiënteerd op het terrein waar de bezoekers aankomen.

Het gebouw bestaat uit één helder volume. (Dit verwijst naar de vroegere situatie van woning + schuur en woning + kantoor die ook uit één volume bestonden.) Het volume wordt aan de achterzijde door middel van twee toevoegingen geopend.