Coolhouse

De plek aan de jachthaven, waar ooit een koelhuis stond maakt ruimte voor Coolhouse: state of the art penthouses, lofts en residences.

Historie

Toenmalig minister Ir. Cornelis Lely zette zich in voor de aanleg van een haven in Scheveningen, die in 1904 gereed was. De visserij bloeit en al snel is er vraag naar meer ligplaatsen. Er wordt een tweede haven gegraven, in 1931 is die klaar voor gebruik. Het is de huidige jachthaven. Rokerijen, kuiperijen en vishandelaren vestigen zich in de jaren dertig rond de tweede haven. Haven en kades zijn het toneel van industriële bedrijvigheid.

Bijna een eeuw later is de visserij gevestigd in de eerste haven en is de tweede haven een jachthaven met internationale allure. Het oude beeld van een haven als werkomgeving is getransformeerd tot een levendige omgeving voor wonen, recreëren en ontspannen. Oude pakhuizen zijn verdwenen, net als het voormalige koelhuis, waar de vis werd gekoeld. Op die plek verrijst het Coolhouse.

Samenwerking

Het Coolhouse is ontstaan via een samenwerking met Simonis—toen deze het voornemen had om de Rokerij te kopen, heeft DAVL studio hem geadviseerd om ook het Koelhuis daarnaast te verwerven. Op eigen risico heeft DAVL studio de ontwikkeling ingezet. Er is een ontwerp gemaakt voor het gebouw, met als belangrijkste uitgangspunt het benutten van de kwaliteit van deze plek. Daarna is er in-house een website gemaakt en een banner op het Koelhuis gezet. DAVL studio heeft gesprekken met potentiële kopers gevoerd en voor alle woningen geïnteresseerden gevonden.

Uiteindelijk zijn er partners betrokken bij het project: BAM Woningbouw als ontwikkelende bouwer en Frisia Makelaars voor de daadwerkelijke verkoop.

Samen met deze partners heeft DAVL studio ervoor gezorgd dat alle woningen zijn verkocht en de bouw in 2017 van start kan gaan.

Project

Dankzij de ligging van het Coolhouse naast de Rokerij kunnen in het gedeelte met de appartementen drie gevels worden benut. Dat zorgt voor optimale oriëntatie ten opzichte van de zon.

Aan de kant van de Koppelstokstraat bevinden zich vier ruime Residences, met hetzelfde kwaliteitsniveau als de appartementen aan de Dr. Lelykade.

Het ontwerp kenmerkt zich door een hoog afwerkingsniveau, veel glas, en comfortabele woonruimtes. Coolhouse biedt royale penthouses van ca. 308m² en lofts van ca. 154m² verdeeld over zeven verdiepingen. De appartementen met rondom buitenruimte zijn volledig vrij indeelbaar om er voor te zorgen dat de toekomstige bewoners ruimte krijgen om hun droomhuis te bewerkstellen.Het project beschikt tevens over vier bijzondere grondgebonden woningen aan de Koppelstokstraat van elk ca. 185m². Ook deze woningen zijn vrij indeelbaar. In een nauwe samenwerking met de architect worden er in een vroeg stadium van de ontwikkeling de persoonlijke plattegronden gedefinieerd.

De woningen in Coolhouse worden standaard afgewerkt opgeleverd volgens een basisindeling. Daarbij horen gestucte wanden en plafond, plus hoogwaardig sanitair en keuken met inbouwapparatuur. Daarnaast beschikt iedere woning over een berging en twee parkeerplaatsen.

Vanzelfsprekend wordt er bij Coolhouse volgens de modernste eisen en inzichten op het gebied van duurzaamheid en comfort gebouwd. Goede isolatie door driedubbel gelaagd glas en het gebruik van zonnepanelen zijn daar voorbeelden van.