Voor het project Hof van Waelsicht heeft DAVL Studio twee woningen ontworpen als prototypes voor het stedebouwkundige plan: één dijkwoning en één schuurwoning voor in de oeverzone.

Het ontwerp van de dijkwoning verwijst naar de traditionele lintbebouwing langs de Pruimendijk in Ridderkerk. Aan de dijk heeft de woning een formeel en bescheiden aanzicht dat wordt gevormd met bakstenen en keramische pannen. Aan de achterkant wordt een ‘hap’ uit de schil genomen, waardoor er veel licht de woning in komt en de woning naar buiten toe ook licht oogt.

Het ontwerp van de schuurwoning verwijst naar traditionele oeverschuren langs de Waal. Het wordt gemaakt met lichte materialen en heeft een strakke, moderne uitstraling. Door vides en gevelopeningen op verschillende manieren te combineren ontstaat er een samenhangend geheel dat zorgt voor intrigerende doorkijken en prikkelende ruimtes.