Werf07

Werf07 is een echte pionier in Scheveningen. Woningbouw in dit deel van de haven leek voor de meeste mensen nog ver weg, maar wij zagen hier een mooie kans voor ontwikkeling.

Hoewel de grond bestemd was voor bedrijven, vonden wij dat deze locatie vlakbij het strand enorme potentie had. Niet alleen  voor woningen, maar ook voor kleinschalige bedrijfsunits. Daarom hebben we door middel van veel overleg met de gemeente en omwonenden de procedure van bestemmingsplanwijziging succesvol doorlopen.

We hebben voor iedere toekomstige bewoner kopersbegeleiding verzorgd en voor iedere woning een aparte plattegrond ontworpen die voldoet aan de wensen en eisen van de koper. Daardoor is iedere woning uniek.

Het project bestaat uit 14 bedrijfsunits van 90 vierkante meter, op de begane grond. Deze konden gecombineerd worden met de woningen direct erboven. Op de hoek is de iets grotere commerciële ruimte. De rest van het gebouw bestaat uit 20 appartementen, van 72 tot 153 vierkante meter.

Werf07 is een gebouw met robuuste, stoere materialen die verwijzen naar het industriële verleden van de locatie. Dat moet ook wel, met de zee zo dichtbij. Flinke overstekken zorgen voor goede lichtinval. Iedere woning beschikt over een privé-buitenruimte, in de vorm van een balkon of terras.